Automaatiolla säästöä ja samalla mukavuutta


Taloautomaatio on ollut kovassa kasvussa varsinkin Keski-Euroopassa viimeiset kymmenen vuotta. Suurin este taloautomaation yleistymiseen jokaiseen kotiin on ollut sen korkea kustannus. Vasta kun asunnon koko lähestyy paria sataa neliötä on taloautomaatiosta tullut jo melkein pakollinen hankinta asumismukavuuden saavuttamiseksi sekä energiansäästölle. Suuremmissa taloissa ei taloautomaation hintakaan enää ole ollut suhteessa niin suuri kuin pienemmissä kohteissa.

Useimmiten ihmiset ovat törmänneet taloautomaatioon hotelleissa ja lentokentillä. Se että esimerkiksi valot eri huoneissa syttyvät automaattisesti kun astuu sisään huoneeseen tai yksi napin painallus avaa verhot, laittaa kahvinkeittimen päälle ja kytkee autolämmittimen päälle on automaatiota näkyvimmillään. Valaistuksen ohjaus on yleisin taloautomaation muoto ja usein myös rajoittuu ainoastaan tähän toiminnallisuuteen kustannuksista johtuen.

Taloautomaation ideana on siis jokapäiväisen elämisen, mukavuuden ja turvallisuuden parantaminen.

Automaation tärkeimmät hyödyt:

1) Turvallisuus: laitteisto toimii myös varas- ja palohälyttimenä jonka voit asettaa soittamaan esim. koko perheellisesi tai vaikka turvallisuuspalveluita tarjoavaan yritykseen mikäli jotain tapahtuu asunnossasi. Järjestelmä voi myös ilmoittaa sinulle jos olet unohtanut ikkunan tai oven auki tai että pesukoneesi on alkanut vuotamaan vettä. Tässä vain osa mahdollisuuksita.

2) Helppokäyttöisyys: Tärkeintä meidän käyttämässimme järjestelmissä on niiden yksinkertainen hallinta. Kun järjestelmä on ohjelmoitu oikein, osaavat kaikki vauvasta vaariin käyttää järjestelmää joko painonappien tai älypuhelimen/tabletin/tietokoneen kautta. Ensimmäisen ohjelmoinnin jälkeen pystyy asiakas helposti itse tekemään kaikki haluamansa muutokset esim. valaistusasetuksiin tai lämpötiloihin puhelimen tai tablettin aplikaation kautta.

3) Mukavuus: Kaikissa huoneissa on aina toivomasi lämpötila joka säätyy toiveittesi mukaan itsestään, saat koko talosta esim. valot pois napin painalluksella, yöllä mennessäsi vessaan syttyvät valot itsestään himmeänä jne jne.

4) Rahan säästö: järjestelmä säästää sähkökustannuksissa pitämällä tarpeettomat valot ja laitteet pois päältä kun niitä ei tarvita. Lisäksi talo lämmitetään vain kun on tarve ja ilmastointi säätyy pienemmälle kun ketään ei ole talossa.

Käy tutustumassa Loxonen järjetelmään lisää osoitteessa www.loxone.com tai soita meille niin kerromme järjestelmän mahdollisuuksista enemmän. Joskus voi olla vaikeata mieltää mitä kaikkea älytalossa oikein voi tehdä, sen takia tarjoamme myös mahdollisuutta tulla tutustumaan kohteisiimme pääkaupunkiseudulla.

 

Loxone sovelluksen näkymä huonetilassa